Vai spējam iedomāties dienu bez kafijas? Tas ir tik populārs dzēriens, ka tam par godu ir veidojusies vesela profesija – barista – kafijas pagatavošanas meistars. Kafija palīdz dienas gaitas uzsākt mundri un spirgti, dodot enerģijas lādiņu, ko veicina sastāvā esošais kofeīns. Izšķir četru veidu dažāda veida kafijas pupiņas, kas savukārt, kalpo par pamatu dažnedažādu kafijas dzērienu pagatavošanai, turklāt, populāri ir arī kafijas liķieri un citi alkoholiski dzērieni. Katrā pasaules vietā ir atšķirīgi kafijas pagatavošanas un baudīšanas rituāli, kas veido gadu simtiem ilgas tradīcijas no paaudzes paaudzē. Arī mūsdienās kafija tiek gatavota dažādos veidos – gan dažādos kafijas automātos, gan ar apliešanas metodi(ieskaties te – maltās kafijas izvēle). Varam droši apgalvot, ka kafijas automāts ir nepieciešams jebkurā virtuvē.
VAI KAFIJU VISĀ PASAULĒ GATAVO LĪDZĪGI?
Patlaban veikalu plaukti ir pilni ar dažādām kafijas pagatavošanas ierīcēm un aksesuāriem – sākot no franču presēm un turku kafijas biķerīšiem, līdz multifunkcionāliem kafijas automātiem. Visbiežāk kafijas automāts pupiņas samaļ pats, bet ir iespējams iegādāties arī tādus automātus, kuros ber jau samaltu kafiju. Ja esat dažādu kafijas dzērienu cienītājs un vēlaties tos baudīt arī mājās, iesakām iegādāties kafijas kapsulas un tam paredzētos automātus. Espresso automātos un vienkāršākās kafijas pagatavošanas ierīcēs, visbiežāk tiek izmantota jau samalta kafija, kas tiek dozēta speciālos kafijas spilventiņos vai gatavošanas procesā tiek filtrēta.
KAFIJAS AUTOMĀTU SERVISA IESPĒJAS UN NOMA
Kafijas automāti ir kļuvuši par vienu no nepieciešamākajām lietām katrā virtuvē jebkurā mājoklī visā pasaulē. Ņemot vērā to, ka šāda veida iekārtas nav no tām lētākajām, to īpašnieki sagaida simtprocentīgu atdevi sava darba veikšanā, taču, jebkura tehnika mēdz pievilt, tādēļ kafijas automātu remonts un serviss tiek novērtēti reizēs, kad nepieciešams savest kārtībā no ierindas izgājušo ierīci. Lielisks pakalpojums ir arī kafijas automātu noma, kas būs labs palīgs saviesīgu pasākumu un banketu rīkošanai, kurā plānots būt vairāk par pāris viesiem.