CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTUĻU LOMA DARBA DEVĒJAM

Internetā ir iespējams atrast CV veidošanas paraugus un vedņus. Bez darba mūsdienās neiztikt, jo dzīvojam ekonomiski dinamiskā pasaulē, kad nepieciešams maksāt pat par pašu minimumu. Daudziem šķiet, ka pēc iespējas bagātīgāks CV, nodrošinās lielākas iespējas izturēt atlasi uz konkrēto vakanci, taču, tā nebūt nav. Objektīvi novērtēt to, vai potenciālajam darba ņēmējam ir prasmes un iemaņas amata veikšanā, nepieciešams norādīt vakancei atbilstošu informāciju. Sociālie tīkli, nodarbinātības aģentūras, darbā iekārtošanas biroji, darba devēju mājaslapas un darba sludinājumi – šīs ir tikai dažas no vietām, kur meklēt darba piedāvājumus. Ir tikai normāli, ka darba devējs vēlas iegūt daudz, taču noderīgu informāciju par savu potenciālo darbinieku. Tas ir vieglākais veids, kā darba devējam pārliecināties par kandidāta kompetenci.

KĀ TIKT UZ SARUNU OTRO KĀRTU?

Dažkārt kandidātiem šķiet, ka CV un motivācijas vēstuļu loma darba piedāvājumos ir nepamatota. Darba devējam ir viegli pārliecināties par darba meklētāja godaprātu un prasmēm, ja visi dokumenti iesniegti korekti. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Vislabākais, ko darba meklētājs var darīt, ir visu darba devēju lūgumu izpilde pie darba pieteikuma sūtīšanas, lai palielinātos izredzes darbu iegūt.

VAI IESPĒJAMS PIEPELNĪTIES STRĀDĀJOT ĀRZEMĒS TIKAI VIENU SEZONU?

Populāri ir arī darba piedāvājumi ārzemēs. Cilvēku vēlme piepelnīties, iekrāt un izmēģināt ko jaunu, nav mazinājusies. Dzīvojot informācijas laikmetā, nav problēmu ar atsauksmju vai informācijas atrašanu par konkrētu darba devēju vai darbā iekārtošanas aģentūru ārzemēs. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi. Darbam ārzemēs ir daudz priekšrocību, neskaitot naudu, piemēram, jauni kontakti, pazīšanās, pieredze un draugi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *